Θεωρίες του Τιραμόλα

10/01/2018

Θεωρίες του Τιραμόλα νο 335

Εγώ θα τα πω κ αν προσβληθεί κανείς να μη με ξαναπάρει στο πάρτι του! 9 στους 10 πελάτες που ζητάνε καλύτερη τιμή είναι φραγκάτοι (για να μη πω ότι έτσι έγιναν φραγκάτοι). Με παίρνει τις προάλλες μητέρα για να με κλείσει για το πάρτι του παιδιού της: – Σ’ έχουμε δει κ αλλού, μας άρεσες πολύ, κλπ κλπ, της κόρης μου της αρέσει πολύ ο χορός, του γιου μου τα μαγικά κλπ κλπ, είσαι ελεύθερος τότε? – Ναι ελεύθερος – Πολύ ωραία, να το κλείσουμε. Μπορούμε να κάνουμε μία καλύτερη τιμούλα? – Εμ… κάτι θα κάνουμε… (ενώ αφού έχει ήδη κλείσει το πάρτι, θα μπορούσα μια χαρά να της πω ότι δε γίνεται) Και πάω στο σπίτι έξω από τη Θέρμη με τα 5 στρέμματα αυλή, φουσκωτό και τραμπολίνο για τα παιδιά και catering με προσωπικό από το Plaisir και μου χει φύγει το κλαπέτο! Θέλω να της δαγκώσω το λαρύγγι και να βάλω βόμβα στο σπίτι, να χετε κ εσείς βρε παιδί μου ένα χειροπιαστό λόγο να φοβάστε τους κλόουν, όχι μόνο τους αστικούς μύθους που αναπαράγει η τηλεόραση! Και από την άλλη ξέρετε τι; Θυμήθηκα τη μητέρα τη μετανάστρια στη Μενεμένη που με κάλεσε με τις οικονομίες της στα γενέθλια του γιου της κ όταν ήρθε η ώρα να με πληρώσει, βγάζει και δίνει επιπλέον 10ευρω για μπουρμπουάρ! Και της λέω εγώ, όχι σας παρακαλώ, και μου λέει «πάρε, δουλεύω σερβιτόρα, ξέρω»!!! Και εκεί υποκλινόμαστε! Και υποκλινόμαστε και στο παιδάκι από τα Κουφάλια που πλήρωσε τον κλόουν με τα λεφτά που μάζεψε από τα κάλαντα κ όταν το έμαθα εγώ κατόπιν εορτής, γονάτισα! Τέρμα λοιπόν φραγκάτοι φίλοι μου. Σας αγαπώ, σας εκτιμώ, δουλειά μου είναι, πελάτες μου είστε, αλλά όποιος θέλει «καλύτερη τιμούλα» από δω και στο εξής, να μου δείξει την κάρτα ανεργίας του και τη φορολογική του δήλωση. Φιλάκια.


10/01/2018

Θεωρίες του Τιραμόλα νο 723

Είναι λογικό και υγιές τα μικρά παιδάκια να φοβούνται τους κλόουν. Στην ηλικία των 2-3 χρόνων τα παιδιά μόλις έχουν αποσαφηνίσει κάπως στο μυαλό τους την ανθρώπινη εικόνα. Πρόσωπο κορμοστασιά κλπ. Αντίστοιχα δεν τους είναι πολύ ξεκάθαρη η έννοια του μασκαρέματος και του καρναβαλιού. Βλέπουν λοιπόν ξαφνικά μπροστά τους, ένα πράγμα που εμ μοιάζει με άνθρωπο, εμ δεν είναι και πολύ, γιατί το πρόσωπο παραείναι περίεργο και υπερβολικά (γι αυτά) βαμμένο. Κοινώς «ανθρωπόμορφο»! Ε άμα είναι και 2 μέτρα παλικάρι, φτου φτου, ο κλόουν, σαν εμένα, πάλι φτου φτου και άμα έχει και το χειλόφωνο του Ρουβά και κάνει σούπερ ντούπερ φασαρία, δε θέλει και πολύ για να γεμίσει η πάνα κακά! Μη σας πιάνει λοιπόν μερικές από σας και κυρίως μερικούς (γιατί οι μπαμπάδες είναι και άμπαλοι σ’αυτά*) να το εξοικειώσετε με το ζόρι το παιδί με τον κλόουν σπρώχνοντάς το με το ζόρι προς το μέρος μου, χαϊδεύοντας ταυτόχρονα τον κλόουν και λέγοντας «να δες, καλός είναι, δεν τρώει»!!! Δε λειτουργεί έτσι το πράγμα. Κάθε πράγμα στον καιρό του κ το παιδί θέλει το χρόνο του. Και για να είμαι και ειλικρινής μαζί σας, η ιδανική ηλικία για κλόουν είναι από 4-5 χρονών και πάνω. *ειδικά κάτι πατεράδες που δεν μπορούν να διανοηθούν ότι ο γιος τους μπορεί κάτι στον κόσμο να φοβάται (γιατί φυσικά είναι γεννημένος σούπερμαν) και που έχουν τη δική τους μοναδική παιδαγωγική διάνοια, τα σπρώχνουν ακόμα πιο πολύ: «ρε τον κλόουν φοβάσαι ρε???» Ναι ρε, τον φοβάται, κ αν συνεχίσεις έτσι θα κοιμάται με ανοιχτό φως μέχρι τα 30 του και βάλε, απλά δε θα το παραδέχεται γιατί θα είναι ο σούπερμαν!


10/01/2018

Θεωρίες του Τιραμόλα νο 114

Πετυχημένο είναι ένα πάρτι όταν εκτός από τους γονείς του παιδιού που γιορτάζει, που ούτως ή άλλως θα σ’ ευχαριστούσαν που πήγες, σ’ ευχαριστούν φεύγοντας ένας προς ένας και όλοι οι υπόλοιποι μεγάλοι επειδή εκτός από τα παιδιά έκανες κ αυτούς να δακρύσουν από τα γέλια.